منتدى شباب كاجول
مرحبا بكم

 
الرئيسيةالتسجيلدخول
Share

شاطر | 
 

 طريقة عمل "الكشري"

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عطر الياسمين
...::|ادارة المنتدى|::...
...::|ادارة المنتدى|::...


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1172
العمر : 27
مزاجى : سعادتي في عبادة ربي
حكمتى فى الحياه : اللهم اني احبك فاحبني
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه اجمعين
اللهم لك الحمد حتى ترضى ولك الحمداذا رضيت ولك الحمدبعد الرضى

مُساهمةموضوع: طريقة عمل "الكشري"   السبت مايو 01, 2010 12:13 am

لنهارده هنقدّم لكم طريقة عمل "الكشري" واللي طلبتوها مننا من فترة..

وطبعاً كلنا عارفين إن "الكشري" من الأكلات الشعبية المصرية اللي كل الناس بتحبها وبتاكلها مع اختلاف مستوياتهم..

وهو بيعتبر وجبة متكاملة فيها عناصر مختلفة؛ زي: البروتين اللي موجود في العدس، والكربوهيدرات الموجودة في العدس والأرز والمكرونة..

ودلوقتي بقى يلّا ندخل على المطبخ علشان نعمل الأكلة الجامدة دي..

[/b]مقادير الكشري:
2 كوب أرز مغسول
كوب عدس بجبّة
4 كوب ماء
1/2 كيلو مكرونة صغيرة
2 بصلة متوسطة مقطعة شرائح لعمل التقلية
4 معالق كبيرة زيت
ملح وفلفل

مقادير الصلصة:
ثوم مفروم
2 معلقة كبيرة زيت
كوب ونصف عصير طماطم
معلقة كبيرة خل
ملح وفلفل وشطة

الطريقة:
1- اغسلي العدس كويس جداً، وحطيه في مصفاة علشان ينزّل ميته، وبعد كده نقيه كويس.

2- حطي الزيت في حلة على نار متوسطة لغاية ما يتقدح، وبعد كده حطي البصل وقلّبيه في الزيت لغاية ما لونه يبقى ذهبي أو بني فاتح.

3- شيلي البصل من على النار وحطيه على مناديل ورقية علشان تشرب الزيت.

4- ضعي العدس في نفس الحلة اللي عملتي فيها البصل، وقلبيه كويس مع الزيت، وبعد كده غطيه بالماء وتبليه بالملح والفلفل، وبعد كده قللي درجة الحرارة وسيبيه لمدة 25 دقيقة أو لغاية ما يبدأ يستوي.

5- بعد كده ضيفي الأرز وقلّبيه كويس مع العدس، وبعد كده تبليه بالملح والفلفل والكمون، وسيبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي، وممكن تضيفي ماء لو حسيتي إنه محتاج.

6- في الوقت اللي الكشري والعدس بيستوا فيه، اسلقي المكرونة وصفّيها بعد ما تستوي وتسيبيها على جنب.

لتحضير الصلصة:
1- سخّني الزيت على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه الثوم وقلّبيه في الزيت لمدة دقيقتين، وبعد كده ضيفي عصير الطماطم ومعاه الملح والفلفل والشطة، وسبيها على نار متوسطة لغاية ما تبدأ في الغليان، وبعد كده هدّي النار عليها وسيبيها لمدة 10 دقائق.

2- بعد كده ضيفي الخل وسيبيه لمدة 5 دقائق كمان، أو لغاية ما تحسّي إن الصلصة استوت، وبكده تكون جاهزة علشان تقدميها مع الكشري.

عند التقديم بتحطي الأرز والعدس الأول وعليهم كمية من المكرونة، وعلى الوش بتحطي صلصة الطماطم والتقلية (البصل المحمر)؛ وعلشان الوجبة تبقى متكاملة ممكن تقدّمي معاها سلطة خضراء وبيض مسلوق.. وبالهنا والشفا.
[/color][/color[color=black][color=cyan][b]ا]


عدل سابقا من قبل خواجتنا في الثلاثاء فبراير 15, 2011 2:22 am عدل 2 مرات (السبب : اللون الكتابة (احسن من يتقفل))
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وردة تركيا
...::| كاجول جامد |::...
...::| كاجول جامد |::...
avatar

الجنس : انثى
عدد المساهمات : 3194
العمر : 23
مزاجى : مكتئبة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل "الكشري"   الأحد مايو 02, 2010 2:24 am

ميرسى ياقمر

بس انا مش بحبه ههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطر الياسمين
...::|ادارة المنتدى|::...
...::|ادارة المنتدى|::...


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1172
العمر : 27
مزاجى : سعادتي في عبادة ربي
حكمتى فى الحياه : اللهم اني احبك فاحبني
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه اجمعين
اللهم لك الحمد حتى ترضى ولك الحمداذا رضيت ولك الحمدبعد الرضى

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل "الكشري"   الثلاثاء مايو 04, 2010 12:49 am

شكرا على مرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشقه الشوكالاته
...::| كاجول جديد |::...
...::| كاجول جديد |::...


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 15
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل "الكشري"   الثلاثاء مايو 18, 2010 1:56 pm

مشكور على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خواجتنا
...::| كاجول جديد |::...
...::| كاجول جديد |::...
avatar

الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 16
العمر : 20
المسكن : اسكندرية
العمل : طالب
مزاجى : عااااااال

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل "الكشري"   الثلاثاء فبراير 15, 2011 2:22 am

ملحوظة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل "الكشري"
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شباب كاجول :: (¯`·._) (البيت بيتك) (¯`·._) :: مطعم الجعان-
انتقل الى: